ms.detector.media
MediaSapiens
mycollegeroomie
29.11.2018 15:21
Facebook розглядав можливість продажу персональних даних користувачів — Wall Street Journal
Facebook розглядав можливість продажу персональних даних користувачів — Wall Street Journal
Про це свідчать внутрішня переписка працівників.

Як пише The Verge, такі документи вилучені британськими законодавцями. Деяку інформацію з них вдалось отримати виданню Wall Street Journal. І хоча у квітні керівник компанії Марк Цукерберг запевняв, що Facebook не продавала дані, опублікована інформація дає причини у цьому сумніватися.

Між 2012 та 2014 роками, коли Facebook прагнула збільшити прибуток, можливість продажу розглядалася. В одному з електронних листів співробітників йдеться про «стратегічну» розмову з Amazon, у якій цю компанію не хотіли розчаровувати меншим доступом до даних. У іншому листі працівник давав пораду припинити доступ до даних, якщо компанії не витрачатимуть на підтримку такого доступу $250 тис.

«Ми намагалися зрозуміти, як побудувати стабільний бізнес. В нас було багато внутрішніх дискусій, як це зробити», — сказала  Wall Street Journal прес-секретарка Facebook.

Тобто, коли у 2012 році компанія здійснила первинне публічне розміщення акцій (IPO), вона вкрай турбувалася про свої прибутки. Навіть розглядала варіант продажу даних користувачів. Більше відповідей можна буде отримати наступного тижня, коли документи мають опублікувати повністю.

Раніше видання The New York Times опублікувало статтю в якій висвітлило «внутрішню кухню» Facebook. В матеріалі йшла мова про те, що компанія знала про російських хакерів і платила PR-компанії за боротьбу з конкурентами.

Також «Детектор медіа» писав, що Facebook нещодавно масово блокував пости українських видань про Росію та Путіна, сприйнявши їх за спам.

ms.detector.media