ms.detector.media
MediaSapiens
Digital Vidya
29.11.2018 11:44
Рекламодавці вкладатимуть більше коштів у цифрову рекламу й менше в традиційні медіа - прогноз
Рекламодавці вкладатимуть більше коштів у цифрову рекламу й менше в традиційні медіа - прогноз
Лише на британському ринку рекламодавці планують витратити £ 20 млрд. на рекламу в мережі у наступному році. При цьому розміщення реклами в традиційних медіа скоротиться.

Як пише The Guardian, наступний ринок може стати рекордним за обсягом інвестицій в цифрову рекламу.  Сума, витрачена на рекламу в інтернеті, у наступному році зросте на 8,6% до £ 12,8 млрд.. За даними дослідження рекламної медіакомпанії GroupM, загальний ринок реклами у Великобританії зросте на 4,8% до £ 20,8 млрд.

«Цифрова реклама зараз отримує близько 60% від усіх рекламних інвестицій», — коментує Адам Сміт (Adam Smith) з GroupM. «Діджитал починає домінувати на ринку, як для великих рекламодавців, так і для малих», — додав він.

В GroupM прогнозують, що загальні витрати на рекламу в традиційнихЗМІ — включаючи телебачення, газети та журнали, радіо — в наступному році знизяться на 0,7%.

Загальне скорочення витрат на традиційні засоби масової інформації в наступному році, в першу чергу, спричинене постійним скороченням виходу друкованих видань. Водночас британському ринку телевізійної реклами прогнозують зростання на 1% в 2019 році.

Нещодавно віце-президент The New York Times висловив думку, що медіа та цифрові платформи продовжать конкурувати за рекламодавців й для того, аби бути успішними в цій конкуренції, ЗМІ потрібно розвивати впізнаваність та авторитет своїх видань, планувати довгострокові кампанії.

Також на соцмережу Facebook подали до суду минулого місяця через завищення кількості переглядів відео. Маркетингове агентство Crowd Siren, яке позивається до компанії, доводить, що у Facebook знали про проблему з метриками ефективності ще за півтора роки до того, як публічно в цьому зізналася.  У 2016 році The Wall Street Journal випустила матеріал, в якому викривала компанію. За попередніми даними, показники були на завищені на 60-80%.

ms.detector.media