ms.detector.media
MediaSapiens
Скриншот
23.11.2018 11:37
Бренд Dolce & Gabbana закликають бойкотувати через його рекламу в Instagram
Бренд Dolce & Gabbana закликають бойкотувати через його рекламу в Instagram
Китайські користувачі називають расистською рекламу, яку бренд Dolce & Gabbana запустив у соціальній мережі Instagram.

Як пише The Verge, у Китаї було скасоване шоу цього бренду, тому що його звинувачують у расизмі. Крім того, такі онлайн-платформи, як Net-A-Porter і Alibaba’s Taobao, перестали розміщувати цей одяг у себе.

Відео, яке компанія поширила у соціальній мережі стало вірусним у країні, незважаючи на те, що соціальна мережа там заблокована. Очевидно, його побачили китайські користувачі, які застосовують VPN чи перебувають за межами самого Китаю.

У відео китаянка, яка вдягнена у червону сукню від D&G, намагається з’їсти паличками піцу, пасту і канолі. «Чи воно надто велике для тебе?» — питає чоловік.

«Найбільш обурливим у цій рекламі є те, що китайці використовують палички лише тоді, коли це доречно», — написав один з користувачів мережі. «Спробуй тоді з’їсти традиційну китайську страву вилкою і ножем», — обурився інший. Бренд

Утім рекламою скандал не обмежився. Модель Мішель Траново (Michele Tranovo) виклала у мережу свою переписку з Стефано Габбана (Stefano Gabbana), де той назвав жителів Китаю «пожирачами собак», а саму країну «брудною і смердючою».

Проте бренд запевнив, що акаунти Стефано Габбана і Dolce & Gabbana зламали хакери і вони зараз проводять розслідування.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Our Instagram account has been hacked. So has the account of Stefano Gabbana. Our legal office is urgently investigating. We are very sorry for any distress caused by these unauthorized posts, comments and direct messages. We have nothing but respect for China and the people of China. Dolce & Gabbana 的官方Intragram 账号和 Stefano Gabbana 的 Instagram 账号被盗,我们已经立即通过法律途径解决。我们为这些不实言论给中国和中国人民造成的影响和伤害道歉。我们对中国和中国文化始终一贯的热爱与尊重。

Допис, поширений Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) 20 Лис 2018 р. о 9:26 PST

Раніше Dolce & Gabbana закликали бойкотувати, через те, що він погодився вдягати Меланію Трамп, дружину президента США. Крім того, у Instagram влітку цього року  Стефано Габбана у Instagram обізвав співачку Селену Гомес «бридкою», чим викликав лють у її фанатів.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що Instagram-канал лейтенанта набрав 600 тис. підписників після зйомки у ролику НАТО.

ms.detector.media