ms.detector.media
MediaSapiens
irishnews.com
20.11.2018 10:56
Facebook виділить мільйони доларів на розвиток місцевих газет Британії
Facebook виділить мільйони доларів на розвиток місцевих газет Британії
Компанія профінансує 80 газет на 5,7 млн доларів в рамках нового проекту «Новини громад».

Як пише The Verge, мета проекту — заохотити медіа більше писати про міста, які втратили свої локальні ЗМІ. За інформацією The Guardian, Велика Британія стала першою країною, де компанія реалізує такий проект.

«Новини щодо розвитку громад широко поширюються у Facebook, у тематичних групах. Ця співпраця допоможе нам досягти ті громади, які наразі не отримують переваг від локальних новин», — каже Карін Флейтинг (Karyn Fleeting), представниця видавництва Reach PLC.

Кошти від соціальної мережі заплановані на 2 роки фінансування. Вони розподілятимуться між локальними медіа, які повинні будуть набирати стажерів.

На початку 2017 року Facebook також запускала журналістський проект, який мав на меті підтримку «здорової екосистеми новин». Його розпочали на противагу критикам, які звинувачують соціальну мережу у допущенні масового поширення фейків. Компанія називає саме локальні ЗМІ місцем, «де починається якісна журналістика».

У Великобританії у 2017 році закрилось близько 40 локальних медіа. Гроші від Facebook не будуть зайвими для місцевих ЗМІ, зважаючи на те, що саме соціальну мережу називають однією з причин їхніх фінансових негараздів.

Нагадаємо, нещодавно компанія Facebook опинилася у центрі чергового скандалу. The New York Times опублікувало розслідування, в якому розповіли, що Facebook знала про російських хакерів і платила PR-компанії за боротьбу з конкурентами.  

ms.detector.media