ms.detector.media
MediaSapiens
GETTY IMAGES
19.11.2018 10:05
Японський міністр з кібербезпеки заявив, що ніколи не користувався комп'ютером
Японський міністр з кібербезпеки заявив, що ніколи не користувався комп'ютером
Новопризначений японський міністр з питань кібербезпеки Йошитака Сакурада приголомшив громадськість заявою про те, що ніколи не має досвіду роботи з комп'ютером.

Він сказав про це під час виступу перед японськими парламентарями, повідомляє ВВС Україна.

«Відтоді, як мені виповнилося 25 і я став незалежним, я інструктував своїх секретарів і інших підлеглих. Я ніколи не використовував комп'ютер», — цитує пана Сакураду новинне агентство Kyodo. Міністр додав, що відповідний досвід мають його підлеглі.

На цьому ж виступі він не зміг дати чітку відповідь на питання про те, чи використовуються USB-носії на атомних електростанціях Японії.

Заява політика здивувала не лише японських парламентарів, а й користувачів місцевих соцмереж. Вони почали жартувати, що Йошитака Сакурада — ідеальний кандидат на посаду міністра з кібербезпеки хоча б тому, що його комп'ютер неможливо зламати, адже його в чоловіка немає.

Пана Сакураду призначили міністром минулого місяця. До його обов'язків входить зокрема контроль за підготовкою системи кібероборони, яка розпочне роботу напередодні Олімпійських ігор, які відбудуться в Токіов 2020 році.

Нагадаємо, нещодавно засновник та генеральний директор соцмережі Twitter Джек Дорсі заявив, що не користується ані комп'ютером, ані планшетом.

ms.detector.media