ms.detector.media
MediaSapiens
4gnews.pt
14.11.2018 15:10
Google запустила безкоштовний сервіс, який стискає картинки для вебу
Google запустила безкоштовний сервіс, який стискає картинки для вебу
Компанія Google презентувала свій новий безкоштовний сервіс Squoosh, який стискає картинки для публікації в інтернеті.

Про це компанія повідомила в своєму Twitter.

Онлайн-конвертер допоможе оптимізувати зображення для використання в інтернеті й обіцяє бути корисним тим, хто працює з контентом для сайтів.

Як повідомляє Ain.ua, Squoosh переводить завантажуване зображення або фото в різні формати. Для цього потрібно перетягнути файл у вкладку із додатком або одразу відкрити картинку з його допомогою.

????Today we released https://t.co/rdEh9XpHMx ????

It allows you to encode images using best-in-class codecs like MozJPEG, WebP, and OptiPNG.
Works cross-browser, works offline, and ALL codecs supported even in a browser with no native support using power of WASM ???? pic.twitter.com/GMxABSQIne

— Chrome Developers (@ChromiumDev) 13 ноября 2018 г.

Після цього користувач зможе змінити файл: зменшити розмір, стиснути зображення, спростити його палітру й порівнювати отриманий результат із первинним зображенням. А опісля — завантажити змінений файл на свій пристрій. 

Додаток підтримує різні формати, зокрема OptiPNG, MozJPG, WebP, PNG, JPG. Він працює у всіх браузерах. Для окремих форматів на зразок MozJPG або WebP доступні додаткові налаштування.

Нагадаємо, минулого місяця пошуковик Google почав вказувати метадані авторів зображень, які показуються в його розділі Google Images.

ms.detector.media