ms.detector.media
MediaSapiens
markets.businessinsider.com
13.11.2018 16:26
Китайський інтернет-магазин Alibaba встановив рекорд продажів
Китайський інтернет-магазин Alibaba встановив рекорд продажів
Китайський гігант інтернет-торгівлі Alibaba встановив рекорд за обсягом: компанія отримала мільярд вже за 85 секунд з початку розпродажу до Дня одинаків.

А до кінця години заробіток сайту становив вже 10 мільярдів доларів, повідомляє ВВС Україна.

Загалом за 11 листопада користувачі накупили товарів на 30,8 мільярда доларів, та побили тогорічний рекорд Alibaba, який становив 25,3 мільярда. Водночас цей рік показав найменший річний приріст прибутку за всю історію розпродажів у День одинаків.

Це свято вигадала сама компанія 2009-року, запропонувавши відзначати його всім тим, хто не святкує День Святого Валентина.

В цей день на розпродажі можна купити товари понад 180 тисячі брендів, зокрема Xiaomi та Apple.  Минулого року Alibaba вперше вийшов з розпродажами на західний ринок, коли через мобільний додаток компанії товари почали покупати в цей день і мешканці США та Великій Британії.

Видання Ain.ua наводить цифри для порівняння: Prime Day від іншого лідера в сфері онлайн-торгівлі Amazon згенерував продажів на приблизно 4 мільярдів доларів, а торішня «Чорна п'ятниця» в США принесла найбільшим рітейл-майданчикам близько 14 мільярдів.

Нагадаємо, цього року китайська корпорація Alibaba розробила модель штучного інтелекту, який перевершив людину в читанні тексту й розумінні тексту.

ms.detector.media