ms.detector.media
MediaSapiens
cdn0.tnwcdn.com
12.11.2018 11:17
Facebook також змінила політику щодо сексуальних домагань. Після Google
Facebook також змінила політику щодо сексуальних домагань. Після Google
Відтепер Facebook не вимагатиме від працівників вирішувати такі справи через приватний арбітраж.

Як пише The Verge, віце-президент Facebook Лорі Голер (Lori Goler) сказала, що компанія прагне долучитися до «поворотного моменту» у технологічній індустрії. Тепер працівники, які стикнулися з проблемою сексуальних домагань, зможуть одразу звертатися до суду. До цього від них вимагали вирішувати такі справи через приватний арбітраж — направлення спору до неупередженої третьої сторони.

Крім цього, соціальна мережа також оновила політику щодо стосунків між працівниками. Зараз керівники зобов’язані розкривати будь-які романтичні стосунки з іншими працівниками, навіть, якщо ті не є їхніми безпосередніми підлеглими.  

Раніше примус щодо приватного арбітражу скасувала  компанія Google. Зробила вона це після того, як 20 % її робітників вийшли на протести. Акції незгоди були викликані розслідуванням видання The New York Times, у якому йшлося про виплати у 90 млн доларів розробнику операційної системи Android Енді Рубіну. Його було звільнено з компанії через доведений факт сексуального домагання. Цю суму Google виплачує Рубіну у розстрочку — по 2 млн щомісяця дотепер.

Після перших акцій протесту компанія заявила, що випадки таких компенсації — це стара практика. А за останні два роки з таких причин було звільнено 48 людей і жоден з них не отримав вихідної допомоги.

ms.detector.media