ms.detector.media
MediaSapiens
Daily Telegraph
08.11.2018 11:24
Журналіста CNN позбавили акредитації в Білому домі після перепалки з Трампом
Журналіста CNN позбавили акредитації в Білому домі після перепалки з Трампом
Кореспондента телеканалу CNN Джима Акосту (Jim Acosta) позбавили акредитації в Білому домі.

Як пише The Washington Post, його звинуватили в грубому поводженні з асистенткою. Акредитацію журналіста відкликали після того, як під час прес-конференції в нього відбулася перепалка з президентом Дональдом Трампом. Джим Акоста намагався запитати президента про розслідування щодо кібервтручання Росії. Він не віддавав мікрофон асистентці та знову й знову ставив питання. Дональд Трамп назвав журналіста грубою та жахливою людиною й сказав, що CNN має бути соромно за те, що на каналі працює такий репортер.

 Згодом журналіст виклав у Twitter відео, на якому працівник спецслужби забирає акредитацію в Акости. «Як я сказав офіцеві, я не звинувачую його. Я знаю, що він просто виконує свою роботу», — написав у коментарі до відео журналіст.

Журналіст агентства Reuters Джеф Мейсон (Jeff Mason) у Twitter написав, що сидів поряд з Акостою й бачив всю сцену. За його словами, Акоста не намагався торкатися до «молодої стажерки». Він тримав у руках і не віддавав мікрофон, коли дівчина намагалася його забрати. Він також виклав кілька знімків, зроблених фотографом агентства на доказ того, що журналіст не чіпав стажерку, в чому його звинувачує Білий дім.

I was seated next to ⁦@Acosta⁩ at today’s press conference and did not witness him “placing his hands” on the young intern, as the White House alleges. He held on to the microphone as she reached for it. The ⁦@Reuters⁩ pictures below depict what happened accurately. pic.twitter.com/nO68Hf4eQM

— Jeff Mason (@jeffmason1) 8 листопада 2018 р.

 Канал CNN випустив офіційну заяву, в якій засудив позбавлення акредитації Джима Акости та пов’язав це з тим, що на прес-конференції журналіст намагався отримати від президента відповідь на незручне питання. «Прес-секретарка Сара Сандрес збрехала у своєму поясненні. Вона навела брехливі звинувачення і вказала на інцидент, який ніколи не трапився. Це безпрецедентне рішення — загроза нашій демократії, а країна заслуговує на краще» — йдеться в заяві.

Раніше Дональд Трамп вже відмовлявся відповідати на питання Джима Акости й неодноразово критикував й цькував CNN.  

ms.detector.media