ms.detector.media
MediaSapiens
Bill & Melinda Gates Foundation
05.11.2018 11:35
Білл Гейтс припускає введення податку на роботів
Білл Гейтс припускає введення податку на роботів
Співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс уважає, що в майбутньому можливе введення податку на роботів.

Він припустув у інтерв'ю виданню Nikkei, що таких заходів можуть ужити з подальшим розвитком штучного інтелекту та інших технологій.

Білл Гейтс уважає, що такий податок дасть можливість людям зберігати робочі місця. Адже, як вже не перший рік прогнозують експерти, автоматизація може призвести до повномасштабних звільнень.

«Основна ідея оподаткування полягає в тому, що ви можете брати податки з капіталу або робочої сили, а робот — це капітал», — зазначив американський мільярдер, який цьогоріч поступився місцем у списку найзаможніших людей планети засновнику Amazon Джеффу Безосу.

На думку пана Гейтса, через це компаніям буде вигідніше створювати робочі місця для людей, а не доручати завдання автоматизованим системам.

«Всі ці технології принесли із собою як нові проблеми, так і рішення», — відзнавчив підприємець.

Білл Гейтс наголосив, що ідея про те, що роботи допоможуть виробляти більше товарів і послуг за участі меншої кількості людей, люди почали вважати роботу не єдиним, заради чого народилися. «Якщо нам треба менше працювати, тоді виникає питання, як ми повинні проводити вільний час. Та завдяки цій свободі людям вдасться знайти призначення», — додав пан Гейтс.

Мільярдер проте не вважає, що треба штучно сповільнювати процес автоматизації, тому що виробництво робототехніки зараз є сферою діяльності людей.
 
Раніше Білл Гейтс заявив, що криптовалюти наразі вбивають людей, адже завдяки ним купуються наркотики.
ms.detector.media