ms.detector.media
MediaSapiens
bbc.com
02.11.2018 16:30
Британський університет буде використовувати голограми лекторів
Британський університет буде використовувати голограми лекторів
Новації планує впроваджувати Імперський коледж Лондона.

Як пише ВВС, на постійній основі голограми лекторів поки що використовуватиме лише одне відділення університету — Business School.

«Альтернативою є застосовування відеоконференцій, але ми віримо, що ця нова технологія голограм дає значно більше відчуття присутності, — каже Девід Лефевр (David Lefevre), директор Edtech Lab університету. — Лектор має монітор з високим розширенням, який дозволяє йому вказувати на студента і навіть підтримувати зоровий контакт. Вони можуть взаємодіяти».

Технологія, яку будуть застосовувати, — це не голограма у повітрі. Такі речі поки що занадто дорогі: один виступ може коштувати 150 тис. фунтів. В університеті ж застосують значно дешевший варіант — проекцію на скло.

Для того, щоб мати гідну проекцію, потрібно, щоб лектор виступав у спеціально облаштованій студії. Імперський коледж хоче відкрити такі студії у Лос-Анджелесі та Торонто.

Планується, що завдяки голограмам популярний лектор зможе виступати у декількох місцях одночасно. У лютому таку технологію вже використовувала Іспанська бізнес-школа. Також буде мобільна студія, щоб знімати лекторів у будь-якому куточку світу.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» розповідав про бібліотеку у Нью-Йорку, яка почала постити класичні твори в Instagram Stories. Таким чином установа намагається популяризувати літературу і завоювати аудиторію молодих читачів.

ms.detector.media