ms.detector.media
MediaSapiens
The Guardian
01.11.2018 15:00
Британці найбільше довіряють каналу BBC та газеті The Guardian — опитування Pew Research Centre
Британці найбільше довіряють каналу BBC та газеті The Guardian — опитування Pew Research Centre
Серед телеканалів найнадійнішим джерелом новин виявився BBC, а серед газет — The Guardian. Їй найбільше довіряють читачі віком 18-29 років.

На другому місці опинилась газета The Times. Дослідники Pew Research Centre відзначають, що молода аудиторія рідше читає газети. Однак молоді люди часто називають в якості головного джерела новин авторитетні видання та медіабренди, які починали працювати як друковані ЗМІ. Це показує, що молодь шукає новинні сайти, які асоціюються з традиційними виданнями.

 

Газета Daily Mail, яка також опинилась у топі британців, має більший рівень довіри від старшого покоління. Цікаво, що переліку увійшло й американське видання Huff Post. У розрізі за телеканалами в Британії лідирують BBC, ITV та Sky.

 

Загалом дослідження Pew Research Centre охопило вісім європейських країн та 16 114 респондентів. Один з трендів, який помітили дослідники — зниження рівня довіри до медіа. При цьому в групи 18-29 років цей тренд проявляється сильніше, ніж в групи 50 років та старше.

Нещодавно дослідний центр Pew Research Center провів дослідження серед американців, попросивши їх відрізнити оціночні судження в публікаціях від фактів. Найкраще з цим завданням впоралась група людей 18-24 років.

ms.detector.media