ms.detector.media
MediaSapiens
theguardian.com
30.10.2018 15:27
BBC створила новий додаток, що об’єднав різні аудіопродукти корпорації
BBC створила новий додаток, що об’єднав різні аудіопродукти корпорації
Мета додатку BBC Sounds — втримати молоду аудиторію.

Як пише The Guardian, BBC була створена майже століття тому, коли головними були аудіо та відеотрансляції. І хоча її радіостанції покривають половину національного ринку — більше 34 мільйонів людей на тиждень — конкуренція з Netflix та Spotify може надалі послабити ці позиції.

Звички молодої аудиторії споживати контент змінилися. Тепер на часі — персоналізовані підбірки «на вимогу». Мало хто сьогодні хоче чекати улюблену передачу годинами.

Усвідомлюючи таку тенденцію, компанія створила BBC Sounds — новий додаток та веб-сайт. Вони об’єднають радіотрансляції, подкасти та музичні підбірки під «одним дахом».

Утім вивести на ринок новий продукт буде непросто. Справа в тому, що  Spotify вже містить велику кількість подкастів з контентом від BBC. Багато людей слухає їх саме через цей додаток, який інтегровано з розумною колонкою Alexa від Amazon.

«ВВС робить чудове аудіо, і у них є «маркетингові м'язи», аби використовувати BBC Sounds для пропозиції подкастів широкій аудиторії, яка до цього їх не слухала», — переконаний Метт Дегін (Matt Deegan), експерт у радіопромисловості.

Проте, на його думку, корпорації буде не просто переконати слухачів відмовитися від додатків-конкурентів і використовувати усі можливості BBC Sounds, а не лише функцію прослуховування радіо.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, як розумні колонки змінюють медіасередовище.

ms.detector.media