ms.detector.media
MediaSapiens
pixabay.com
25.10.2018 12:15
Instagram на 1% обійшла Snapchat за популярністю в підлітків США – дослідження
Instagram на 1% обійшла Snapchat за популярністю в підлітків США – дослідження
Cоціальна мережа Instagram стала найпопулярнішою в американських підлітків: про це свідчить дослідження на замовлення інвестиційного банку Piper Jaffray.

В опитуванні взяли участь 8 600 підлітків з 48 штатів середнім віком у 16 років, повідомляє CNBC.

85% респондентів повідомили, що використовують Instagram принаймні один раз на місяць, тоді як Snapchat – 84%.

Однак улюбленою платформою підлітків США все ж лишається Snapchat. Такою її назвали 46% опитаних, а Instagram у відповіді на це питання вказали 32% респондентів.

«Instagram продовжує демонструвати домінування у сфері продажу, оскільки підлітки переважно віддають перевагу брендам, які виходять на них через Instagram ніж через інші канали», – йдеться в доповіді Piper Jaffray.

Наступні місця за популярністю в молоді посідають додатки соцмереж Twitter (47%) та Facebook (36%). Далі йдуть Pinterest та Google+, яка нещодавно оголосила про закриття. Дослідження продемонстувало зниження популярності Facebook серед 15-річних американських підлітків на 12% у порівнянні з ситуацією два роки тому.

Майже 70 відсотків підлітків зазначили, що вони віддають перевагу брендам, які просувають свої продукти через Instagram. Також каналами для просування товарів, які подобаються підліткам, стали Snapchat та електронна пошта: обидві платформи назвали такими трохи більше, ніж 40% респондентів.

Amazon стала улюбленим сайтом для покупок у 47% американських підлітків. Друге місце в сайту компанії Nike.

Опитування засвідчило, що Netflix лідирує за популярністю в молоді серед інших стрімінгових сервісів. Американські підлітки проводять там 38 % свого часу щодня, тоді як у YouTube — 33%.

ВВС Україна зазначає, що додавання в Instagram, який належить компанії Facebook функції Stories у серпні 2016 року різко підвищило популярність соцмережі серед підлітків. Відеоролики та фотографії, які самі видаляються через 24 години, ввели лише після того, як подібна функція вже була популяризована Snapchat. За даними Instagram, понад 400 мільйонів людей кожен день використовують цю функцію, що удвічі більше, ніж денна кількість користувачів Snapchat.

Piper Jaffray двічі на рік публікує звіт про звички так званого покоління Z. Дослідження банку вийшло слідом за опитуванням, проведеним Pew Research Center. Для нього в квітні опитали 750 підлітків у США. 72% сказали, що використовували Instagram у порівнянні з 69%, які заявили, що використовують Snapchat.

Нагадаємо, нещодавнє дослідження Knight Foundation з Асоціацією коледжів та дослідницьких бібліотек продемонструвало, що американська молодь стала менше довіряти новинам через поширеність фейків.

ms.detector.media