ms.detector.media
MediaSapiens
Financial Post
18.10.2018 16:16
Цукерберга знову хочуть усунути з посади голови правління Facebook
Цукерберга знову хочуть усунути з посади голови правління Facebook
Кілька великих державних інвестиційних фондів наполягають на тому, щоб генеральний директор Facebook Марк Цукерберг пішов у відставку з посади голови правління компанії.

Питання про його відставку винесуть на голосування під час щорічної зустрічі акціонерів компанії у травні 2019 року. Як зазначає CNBC, це можна розцінювати скоріше як символічний жест, оскільки Марк Цукерберг повністю контролює Facebook.  

У пропозиції про відставку Цукерберга йдеться, що компанії бракує незалежного голови ради директорів й що через це Facebook погано впоралася із низкою кризових ситуацій, включно з витоком даних Cambridge Analytica та звинуваченнями у кампанії з впливу на президентські вибори у США. Як зазначає VoA, Марку Цукербергу належать близько 60 відсотків голосів у раді директорів.

У липні цього року Facebook оприлюднила квартальний фінансовий звіт, після якого акції компанії впали на 24%. Тоді ж акціонери висунули пропозицію звільнити Марка Цукерберга з посади голови ради директорів Facebook. В 2017 році акціонери також пропонували звільнити Цукерберга й навіть зібрали 51% голосів незалежних інвесторів на підтримку. Тим не менше, рада директорів відкинула пропозицію.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що дані ще 30 мільйонів користувачів зазнали витоку. За останніми даними, цей витік не пов’язаний із спробами вплинути на політичні процеси — хакери викрали дані людей для того, аби потім продати їх маркетинговим компаніям або використати для таргетування реклами.

ms.detector.media