ms.detector.media
MediaSapiens
iPrima Media
17.10.2018 17:25
На Facebook подали до суду через завищення кількості переглядів відео
На Facebook подали до суду через завищення кількості переглядів відео
Компанія знала про існування проблеми ще за півтора роки до того, як публічно в цьому зізналася.

Як пише Fortune, соцмережа ще на початку 2015 року знала про те, що метрики переглядів відеореклами були більшими, ніж кількість реальних переглядів. У 2016 році The Wall Street Journal випустила матеріал, в якому викривала компанію. За попередніми даними, показники були на завищені на 60-80%.

Компанія визнала помилку й заявила, що виправила її. Однак маркетингове агентство Crowd Siren вивчило внутрішні документи соцмережі й дійшло висновку, що перегляди були завищені на 150-900%, і компанія знала про це ще в січні 2015 року. При цьому Facebook нічого не робила з цим. На думку Crowd Siren, соцмережа боялася, що рекламодавці відмовляться від відеореклами на її платформі, якщо побачать таке різке зниження метрик.

Crowd Siren подала позов до суду, вимагаючи компенсацію. У прес-службі Facebook звинувачення відкидають. «Припущення, що ми якимось чином намагалися приховати цю проблему від наших партнерів, не відповідають дійсності. Ми розповіли нашим клієнтам про помилку, коли її виявили, і додали інформацію про це в Довідковий центр», - йдеться в заяві соцмережі.

Компанія Facebook намагається загладити негативні сладіки низки скандалів для свого іміджу. За останній рік компанію звинуватили в причетності до маніпуляцій під час президентських виборів у США, передачі персональних даних користувачів третім сторонам та модерацію контенту.

Дослідження Pew Research Center свідчить, що з червня 2017 року до червня 2018 року кожен четвертий власник акаунту в Facebook з США видалив додаток соцмережі зі свого смартфона.

ms.detector.media