ms.detector.media
MediaSapiens
pixabay.com
04.10.2018 14:16
Пошуковик Google почав вказувати авторів деяких зображень
Пошуковик Google почав вказувати авторів деяких зображень
Пошуковик Google почав вказувати метадані авторів зображень, які показуються в його розділі Google Images.

Про це йдеться в блозі компанії.

Google зробила це в співпраці з організаціями IPTC (Міжнародна рада з питань преси та телекомунікацій) та CEPIC (об'єднання представників фотоіндустрції). Теперь під фотографіями з баз цих організацій з'являється вкладка, де вказані автор і джерело.

У Google погоджуються, що раніше було непросто з'ясувати, кому належить та чи інша фотографія. Адже пошуковик давав змогу лише побачити всі сайти, де вона опублікована й нагадував про те, що світлина може бути захищена авторськими правами. 

Компанія також повідомила, що покращує алгоритм показу зображень і функцію розпізнавання образів.

Генеральний директор компанії PhotoShelter Ендрю Фінгермен назвав такий крок пошуковика перемогою для спільноти фотографів. «Використання стандартів метаданих IPTC у результатах пошуку Google Photos допоможе забезпечити належне вказання авторства й джерела та підтримку авторських прав фотографів, а також покращить можливість пошуку контенту та його творців», — уважає він.

Нагадаємо, нещодавно компанія Google заявила, що вдосконалила рекламу на своєму відеохостингу YouTube, прив’язавши її до пошукових запитів користувачів.

ms.detector.media