ms.detector.media
MediaSapiens
delfi.ee
01.10.2018 17:47
Естонка подала до суду через образливі коментарі в мережі: один із авторів має заплатити їй €3200
Естонка подала до суду через образливі коментарі в мережі: один із авторів має заплатити їй €3200
Суд в Естонії призначив штрафи анонімним коментаторами, які ображали гідність естонської акторки Маріки Корольов на популярному порталі Союзу акушерів Естонії Perekool.

Як повідомило видання ERR з посиланням на газету Eesti Päevaleht, пані Корольов зажадала від порталу назвати IP-адреси коментаторів і подала на них до суду, вимагаючи компенсації моральної шкоди. 

Суд задовольнив її вимогу. Один з авторів образливих коментарів щодо Маріки Корольов повинен заплатити їй 3200 євро.

Спершу жінка спробувала через свого адвоката досягти досудової угоди, і деякі з коментаторів погодилися заплатити. Решта – проігнорували, але згодом їх до цього зобов'язав суд. 

За словами представника акторки, компенсацію вони вимагали від самих коментаторів, але не виключають також висування вимог до неприбуткового об'єднання Eesti Ämmaemandate Ühing MTÜ, яке відповідальне за роботу порталу Perekool.

В інтерв'ю газеті пані Корольов сказала, що її найбільше здивувало те, ким виявилися люди, які принижували її. «Наприклад, злісні коментарі приходили з офісу одного нотаріуса, який повинен бути ввічливим, делікатним громадянином із сильними моральними принципами. А жінка-чиновник із Тарту, повідомила, на її думку, дуже точні нюанси щодо мого особистого життя. І один шахіст, відомий пан із телевізора, якого я поважала за його широкий світогляд і знання, теж перемивав мені кісточки», – розповіла естонська акторка.

Видання Eesti Päevaleht зазначає, що анонімним коментаторам, які ображають інших людей, може загрожувати не лише втрата значних сум грошей, а й оприлюднення їхніх справжніх імен.

Нагадаємо, у травні співробітника мерії Вільнюса Дарюса Келу, відповідального за громадський порядок, притягнули до кримінальної відповідальності за публічну образу росіян. Він лишив три коментарі під статтями про військовий конфлікт в Україні та російські військові навчання в Калінінградській області зі свого домашнього комп'ютера.

ms.detector.media