ms.detector.media
MediaSapiens
thedailybeast
28.09.2018 10:44
У WikiLeaks новий головний редактор, бо Ассанжу вимкнули інтернет
У WikiLeaks новий головний редактор, бо Ассанжу вимкнули інтернет
Керуватиме сайтом WikiLeaks Крістінн Графнссон (Kristinn Hrafnsson), яка у 2010-2016 роках працювала речницею організації.

Як пише The Verge, засновнику WikiLeaks, організації, що публікує засекречені дані, Джуліану Ассанжу з кінця березня вимкнули інтернет. Активіст продовжує перебувати у посольстві Еквадору у Великій Британії, що дозволяє йому уникнути екстрадиції до США через звинувачення у сексуальному насильстві.

Еквадор надає Ассанжу притулок з 2012 році. Джуліан продовжував вести сайт WikiLeaks звідти, публікуючи, приміром, у 2016 році викрадену у Гілларі Клінтон електронну переписку.

У березні цього року Еквадор заявив, що Джуліан Ассанж порушив домовленість не дратувати інші країни. Посольство відімкнуло йому інтернет. Як заявляє WikiLeaks, представники Еквадору встановили спеціальні глушилки для інтернету та не дають Ассанжу зустрічатись з кимось ще, окрім юристів.

ANNOUNCEMENT: Assange appoints Hrafnsson Editor-in-Chief after six months of effective incommunicado detention, remains publisher [background: https://t.co/2jOgvSu5bG] pic.twitter.com/0Fwvf3SrkL

— WikiLeaks (@wikileaks) 26 вересня 2018 р.

Крістінн Графнссон каже, що вона «вітає цю можливість захистити неперервність важливої роботи, яка базується на ідеалах WikiLeaks».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що у Норвегії зник колега засновника Wikileaks Арьен Кампхёйс.

ms.detector.media