ms.detector.media
MediaSapiens
data.gov.ua
25.09.2018 13:06
В Україні запустили оновлений портал відкритих даних Data.gov.ua
В Україні запустили оновлений портал відкритих даних Data.gov.ua
Портал Data.gov.ua об’єднує 1 084 набори даних від різноманітних розпорядників — від Верховної Ради й міністерств до національних комісій, служб, інспекцій та агентств.

Портал відкритих даних був розроблений командою Opendatabot в рамках проекту USAID/UK aid та Фонду «Євразія» «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» у партнерстві з Фондом Східна Європа та Агентством з питань електронного урядування.

На порталі є інструкції для користувачів як шукати потрібні дані та для розпорядників як зареєструватися й викладати свої набори даних. Для тих, кому цього мало, є окремий розділ «Інфохаб» з дорожньою картою розвитку відкритих даних в Україні та навчальним курсом про відкриті дані.

Як зазначають розробники порталу, важливо, аби усім сторонам було зручно працювати із відкритими даними, самим розпорядникам, так і користувачам. Окрім того, інформація на порталі має відповідати стандартам відкритих даних (про те, чому не усі дані можна вважати відкритими MediaSapiens писав раніше). «Для нас дуже важливо, щоб відкритими даними користувалися якомога більше людей. Тому нашою головною метою було — підвищити якість даних та спростити роботу з ними. Тепер користувач буде бачити набір даних перед скачуванням, буде впевнений у якості набору, а також зможе дати зворотній зв’язок розпоряднику», — розповіла MediaSapiens директорка з комунікацій OpenDataBot Дарина Даниленко.

Нагадаємо, у 2015 році державні органи зобов’язали оприлюднювати низку наборів даних у формі відкритих даних. Сам портал був розроблений в 2014 році командою SocialBoost. В 2016 році на ньому почали з’являтися перші набори й тепер портал був модернізований. Стара версія знаходиться за адресою old.data.gov.ua.  

ms.detector.media