ms.detector.media
MediaSapiens
folha.uol.com.br
25.09.2018 11:10
Співзасновники Instagram Сістром і Крігер йдуть із власної компанії
Співзасновники Instagram Сістром і Крігер йдуть із власної компанії
Співзасновники соціальної мережі Instagram Кевін Сістром і Майк Крігер повідомили, залишають компанію, якою керували вісім років.

Вони оголосили про це 24 вересня, повідомляє Reuters.

Кевін Сістром наразі обіймає посаду генерального директора, а Майк Крігер – головного технічного директора. Топ-менеджери залишають компанію на тлі чуток про конфлікт із керівництвом Facebook, яка придбала Instagram в 2012 році за 1 мільярд доларів. Як відомо, впродовж останнього року Facebook звинувачували у витоках даних користувачів, спробах втручань у вибори, поширенні дезінформації тощо. 

«Ми готові до нової глави в нашому житті. Нам потрібно мати час, аби знову проявити свою допитливість та креативність. Щоб створити щось нове, нам треба зрозуміти, що саме нас надихає і порівняти це з тим, що потрібно світу. Саме цим ми і займемося», – повідомив пан Сістром у блозі. 

Очікується, що співзасновники Instagram відійдуть від справ за кілька тижнів.

Засновник та гендиректор Facebook Марк Цукерберг у заяві назвав Сістрома та Крігера видатними керівниками й побажав їм усього найкращого. «За шість років я багато чому в них навчився і мені дуже подобалася наша співпраця, – додав він. – Чекатиму, що вони створять у майбутньому».

У Reuters повідомили, що наразі Instagram, якою користується понад мільярд людей, є найбільш зростаючим джерелом прибутку Facebook. Компанії Facebook, окрім продуктів власної платформи, також належить месенджер WhatsApp.

Нагадаємо, у травні один із засновників WhatsApp Ян Кум пішов із компанії. Газета The Washington Post повідомляла, що це також сталося через протиріччя із керівництвом Facebook. Інший співзасновник месенджера Брайан Ектон звільнився в 2017 році. 

Цьогоріч список найвпливовіших молодих бізнесменів Fortune очолили Кевін Сістром та Марк Цукерберг.

ms.detector.media