ms.detector.media
MediaSapiens
Скриншот
20.09.2018 14:56
Співробітників Росгвардії змушували писати негативні коментарі під відео Навального — ЗМІ
Співробітників Росгвардії змушували писати негативні коментарі під відео Навального — ЗМІ
Згідно інформації інтернет-видання «Медуза», керівництво Федеральної служби військ національної гвардії Росії під загрозою звільнення вимагало від регіональних прес-служб відомства залишати негативні коментарі про розслідування опозиціонера Олексія Навального.

Як пише «Медуза», до редакції були надіслані скриншоти робочої переписки Росгвардії у WhatsApp. У ній були вимоги до працівників прес-служб писати негативні відгуки під відео із розслідуванням Олексія Навального про корупцію у відомстві. Ролик був опублікований 23 серпня.

«Колеги, Доброго ранку! Від керівництва відомства надійшоа завдання підключиться до коментування матеріалів Навального по закупках. Лейтмотив - повна нісенітниця, некоректне порівняння цін, не враховуються багато факторів. Наш час до 12 годин !!! Відразу надсилайте скріни коментарів. На контролі статс-секретар», — було в одному з таких повідомлень Росгвардії.

Вимагалося писати коментарі під відео у YouTube, а також у групах в російській соціальній мережі «ВКонтакте».

Видання перевірило коментарі та виявило, що багато з них містили зазначені у переписці меседжі та були опубліковані в оговорений час — з вечора 25 серпня до 12 годин ранку 26 серпня. Крім того, «Медуза» змогла відслідкувати місце роботи восьми авторів коментарів: усі вони працюють у  російському відомстві (п’ять — безпосередньо у прес-службах).

«Коли співробітники прес-служби виступають в коментарях від імені відомства, питань не виникає. Але тут, якщо всі наші висновки вірні, ситуація інша. Керівництво силового відомства негласним розпорядженням змушує співробітників імітувати обурені коментарі нібито від рядових читачів пабліку, по суті — фальсифікувати громадську думку», — пише ЗМІ.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав про те, що на вимогу влади Росії Google прибрала рекламу Навального з YouTube.

ms.detector.media