ms.detector.media
MediaSapiens
bgr.in
05.09.2018 12:00
Вперше за три роки зросла довіра до українських медіа — опитування USAID-Internews
Вперше за три роки зросла довіра до українських медіа — опитування USAID-Internews
Довіра до регіональних телеканалів та інтернет-ЗМІ зросла по 10 %, а довіра до всеукраїнських телеканалів та інтернет-ЗМІ збільшилася, відповідно, на 7 і 10 %.

Про це свідчать результати щорічного опитування «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів ЗМІ у 2018 року». Дослідження виконала соціологічна компанія InMind на замовлення міжнародної громадської організації Internews в рамках «Проекту У-Медіа» USAID. У травні-червні цього року InMind опитала 4000 респондентів.

«Вперше з 2015 року ми зареєстрували зростання популярності та довіри як до телеканалів, так і до інтернет-ЗМІ. Усе це визначає медіа-пейзаж сьогодення, коли українці починають активніше споживати новини. Для того, щоб перевірити інформацію, споживачі, як правило, порівнюють декілька джерел інформації», – сказав під час презентації результатів директор Internews в Україні Вейн Шарп.

Основним джерелом інформації для українців залишається інтернет: зараз онлайн присутні 82 % українців. Порівняно з минулим роком, на 6 % більше українців почали користуватися новинними сайтами, а соціальними мережами — на 8 %.

Також після заборони російських соцмереж кількість користувачів Facebook зросла на 14 %. Зараз цією платформою користуються 57 % респондентів, причому 42 % використовують її для отримання новин.

Із результатами минулорічного дослідження можна ознайомитися тут.
ms.detector.media