ms.detector.media
MediaSapiens
keddr.com
03.09.2018 12:40
Понад 60 % ринку — Google Chrome святкує 10 років
Понад 60 % ринку — Google Chrome святкує 10 років
Браузеру від Google виповнилося 10 років з дати презентації. За цей час він зміг здобути 60 % ринку.

Google представила свій браузер Chrome 1 вересня 2008 року. Як пише  The Verge, тоді він був доступний лише для операційної системи Windows, а для Linux і macOS програму адаптували лише за рік.

На той час важливою частиною Chrome був акцент на стандарт HTML5 та незалежні вікна — якщо з одним з них були проблеми, то це не мало ефекту на інші.

За десятиліття цьому браузеру вдалося завоювати 60 % ринку серед веб-серфінгу на комп’ютерах.

«Chrome перетворився на щось більше, ніж просто веб-браузер. Можна стверджувати, що це ціла платформа, яка тепер працює поверх Windows, MacOS, Linux, Android і навіть iOS», — пише видання.

Браузер від Google може перетворитися на «новий Internet Explorer» через своє домінантне становище серед розробників та меседжами від Google про те, що «їхній пошук працює краще з Chrome».

Раніше MediaSapiens писав, яку рекламу блокуватиме браузер Chrome. Йдеться про оголошення, які викликають роздратування у користувачів, мають блокуватися. Наприклад, до них відносяться спливаючі банери, відео, на яких автоматично вмикається звук, великі рекламні блоки, які неможливо перемотати чи закрити.

ms.detector.media