ms.detector.media
MediaSapiens
dezeen.com
31.08.2018 17:29
В Парижі відкрили музей цифрового живопису. Картини проектують на стіни та підлогу
В Парижі відкрили музей цифрового живопису. Картини проектують на стіни та підлогу
Такий підхід має допомогти популяризувати мистецтво і залучити молоду аудиторію.

Цифровий музей Atelier des Lumières розміщений у будівлі колишнього ливарного заводу. Про це пише Dezeen. Художні твори ХХ століття проектують на 10-метрові стіни, а виставкова площа складає 3300 квадратних метрів. Проекції супроводжуються музикою Вагнера, Шопена і Бетховена.

«Виставки, які занурюють до себе (іммерсивні), можуть бути прекрасним способом відкрити художнє мистецтво. Такого цифрового центру бракувало в Парижі»,— каже директор музею Міхаель Кузіжу (Michael Couzigou).

Президент Culturespaces, організації-куратора цього проекту, Брюно Моньє (Bruno Monnie) впевнений, що зараз люди вже не вивчають мистецтво, як вони це робили в минулому, і лише нові технології допоможуть донести його до майбутніх поколінь.

«Такий музей здатний досягти молодшої та широкої аудиторії, аніж традиційні. Цей підхід не має на меті замінити музеї, а є додатковим підходом до сприйняття мистецтва», — пояснює Кузіжу.

Музей має три основні виставкові зали. Є дві кімнати, присвячені австрійському художнику Густаву Клімту, а також віденському живопису. Менша кімната зарезервована для нових художників, а також можливостей штучного інтелекту та цифрових інсталяцій.

Нагадаємо, нещодавно MediaSapiens писав, що в Нью-Йоркському музеї художники зробили виставку в доповненій реальності.

ms.detector.media