ms.detector.media
MediaSapiens
Twitter
30.08.2018 18:35
Нова обкладинка Cosmopolitan з плюс-сайз моделлю викликала суперечки в мережі
Нова обкладинка Cosmopolitan з плюс-сайз моделлю викликала суперечки в мережі
Британська версія журналу Cosmopolitan вийшла зі знімком плюс-сайз моделі Тесс Холлідей (Tess Holliday) на обкладинці.

Фото викликало дискусії в соцмережах й користувачі умовно розділилися на два табори, пише NewsHub. Перший табір схвально оцінив вибір редакції та їх кампанію з боді-позитиву (позитивне сприйняття власного тіла поза загальноприйнятими стандартами краси). «Якби я частіше бачила таких жінок, як я, на обкладинках журналів, у мене не пішло б 25 років на те, аби полюбити своє тіло», — написала одна з жінок в цьому треді.

Але іншій групі людей здалося, що таким чином Cosmopolitan виправдовує нездорове харчування та негативні наслідки, які це може мати для здоров’я. Обкладинку порівняли навіть з тим, як до цього в глянці популяризувався гламурний образ анорексичних моделей. «Будь ласка, не промотуйте ожиріння. Це серйозне захворювання», — йдеться в одному з коментарів до обкладинки Cosmopolitan.

Phew, I’m literally a COSMO GIRL!! Can’t believe I’m saying that! ????????
Thank you @CosmopolitanUK for this incredible opportunity ???????? If I saw a body like mine on this magazine when I was a young girl, it would have changed my life ????
Issue hits stands 8/31! ???????????????? pic.twitter.com/sBYWY7nEwZ

— Tess Holliday ???? (@Tess_Holliday) 29 серпня 2018 р.

 Сама Тесс Холлідей в статті для Cosmopolitan розповіла про те, що її сердило та засмучувало, коли люди під її знімками писали в коментарях поради «вдягнутися нормально» та «прикритися», тому що «товсті жінки таке не носять». Тоді вона започаткувала рух #effyourbeautystandards.

«Я лежала у ліжку й подумала “До біса все це!” й запостила чотири фотографії, на яких я у вбранні, про яке часто кажуть, що воно не підходить товстим жінкам. І я стала заохочувати інших людей зробити те ж», — написала модель.

Кілька місяців тому дещо подібні суперечки викликала обкладинка журналу Vogue через фото з акторкою Ребел Вілсон. Фото не сподобалося фанатам акторки, оскільки вони розцінили таке вбрання Вілсон як спробу редакторів Vogue приховати її плюс-сайз фігуру. Також читачі запідозрили журнал у обробці знімків у фотошопі, аби зробити фігуру Ребел Вілсон більш стрункою.

Також в минулому році у Франції були запроваджені нові правила, згідно з якими перед влаштуванням на роботу в межах країни модель повинна буде пройти консультацію лікаря та надати медичний сертифікат про те, що її індекс маси тіла перебуває у межах норми та «відповідає практиці професії».  В першу чергу це було націлене на те, аби штрафувати роботодавців, які наймають на роботу надмірно худих моделей. 

ms.detector.media