ms.detector.media
MediaSapiens
sott.net
28.08.2018 16:24
Twitter заблокував ще більше акаунтів за «скоординовану маніпуляцію»
Twitter заблокував ще більше акаунтів  за «скоординовану маніпуляцію»
Сервіс мікроблогів Twitter за минулий тиждень заблокував ще 486 акаунтів.

Загалом за останні кілька тижнів Twitter заблокував 770 профілів, повідомляє Engadget. Усіх їх модератори мережі вважають причетними до «скоординованої маніпуляції». Більшість з цих акаунтів були створені менше року тому й мали близько1268 фоловерів.

Більшість заблокованих сторінок були з Ірану, але близько 100 вказували США як країну, в якій вони були створені. «Ми продовжили розслідування й намагаємося краще зрозуміти, як працюють ці мережі. Крім того, ми заблокували ще 486 акаунтів за порушення правил»,  — заявила компанія. Twitter також виклала приклади контенту, який поширювали заблоковані сторінки та які викликали підозри в соцмережі.

Fewer than 100 of the 770 suspended accounts claimed to be located in the U.S. and many of these were sharing divisive social commentary. On average, these 100 Tweeted 867 times, were followed by 1, 268 accounts, and were less than a year old. Examples below. pic.twitter.com/LQhbvFjxSo

— Twitter Safety (@TwitterSafety) 27 серпня 2018 р.

 Кампанію з «чистки» у Twitter оцінюють схвально, але вона ставить у незручну ситуацію саму мережу, адже це означає скорочення кількості користувачів. Згідно з останньою звітністю, кількість щомісячних користувачів соціальної мережі зменшилася на 1 мільйон, а ціна акцій впала на 18%.

Вчора повідомлялося, що Google заблокувала 39 каналів на власній платформі YouTube. Всі акаунти були пов’язані з державною телерадіокомпанією «Голос Ісламської республіки Іран».

ms.detector.media