ms.detector.media
MediaSapiens
Deadlien/Shutterstock
26.08.2018 11:39
Главу Twitter викликали на допит у Конгрес США, як раніше Марка Цукерберга
Главу Twitter викликали на допит у Конгрес США, як раніше Марка Цукерберга
Глава Twitter Джек Дорсі має з’явитися на засідання Конгресу 5 вересня.

Як пише CNN, Конгрес в першу чергу цікавлять алгоритми платформи Twitter та модерація. Представники компанії довго ухилялися від запитів Конгресу щодо того, коли Дорсі зможе відповісти на питання конгресменів про роботу Twitter. Зрештою Конгрес дав Дорсі на вибір дві дати засідання, а у разі відмови керівника компанії викликали б спеціальною повісткою.

Комітет конгресу США з енергетики і торгівлі, перед яким Дорсі даватиме свідчення, випустив офіційну заяву, в якій підтвердив дату засідання. «Twitter - це неймовірно потужна платформа, яка може змінити загальнонаціональну дискусію у часи, коли треба лише один твіт, щоб зробити тему вірусною. Коли рішення про дані та контент приймаються непрозоро, американський народ має право висловити занепокоєння», - йдеться в заяві комітету. Джек Дорсі дасть свідчення й перед Постійним комітетом США з розвідки на тему втручання у вибори США.

CONFIRMED: Twitter CEO @jack Dorsey will testify September 5 before E&C on the company’s algorithms and content monitoring.

— Energy and Commerce (@HouseCommerce) 24 серпня 2018 р.

 За даними Deadline, одна з причин, чому Дорсі викликали для допиту - це блокування консервативних політичних акаунтів у Twitter. Раніше з подібних причин Республіканська партія США критикувала й Facebook.

Нагадаємо, у квітні цього року перед Конгресом давав свідчення Марк Цукерберг. MediaSapiens вибрав сім основних тез із його відповідей. Після того Facebook додатково надіслала 500 сторінок документів, аби прояснити питання, які залишилися без відповідей. 

ms.detector.media