ms.detector.media
MediaSapiens
20.08.2018 16:06
Джоан Роулінг висміяла Дональда Трампа, переписавши його твіт
Джоан Роулінг висміяла Дональда Трампа, переписавши його твіт
Письменниця Джоан Роулінг переписала один з нещодавніх твітів президента США Дональда Трампа, висміявши його критику медіа.

Вчора президент написав низку постів, захищаючи адвоката Білого дому Дона Макгана (Don McGahn), який пішов на співпрацю з спеціальним прокурором Робертом Мюллером. Макган хотів уникнути звинувачень в рамках розслідування щодо втручання Росії в американські вибори, тому почав давати свідчення Роберту Мюллеру. Зокрема викривальну статтю про Макгана написала газета The New York Times.

Президент заявив у Twitter, що сам дозволив Макгану та іншим працівникам давати свідчення й що йому немає чого приховувати від розслідувачів. «Я вимагав прозорості, щоб ця оманливе та відчайдушне полювання на відьом завершилося», — написав у продовження Трамп. Далі президент накинувся з критикою на журналістів.

«Деякі представники медіа дуже розсердилися через фейкову статтю в The New York Times. Вони закликали складати на неї скарги й вимагати вибачення — це великий крок уперед. З того дня, коли я оголосив, що The Times є фейковими новинами, і з їхнім огидним новим членом правління, ситуація лише погіршилася!» — додав Трамп. При цьому президент не вказав, які саме медіа розгнівалися через статтю The New York Times.

Саме цей твіт вирішила передражнити британська письменниця Джоан Роулінг, відома серією книг про чарівника Гаррі Поттера.

«Мені байдуже, як діти в школі мене називають, тому що усі вони огидні фейкові невдахи, а мої справжні друзі ходять в іншу школу, про яку ви ніколи не чули, і вони думають, що я найкрутіший і найрозумніший, і ми ходимо разом на вечірки, і я зовсім не повинен вам називати їх імена, аби це було правдою», —  написала Роулінг.

I do'nt care what Kids at School call me because they are all Disgusting Fake Losers and my Real Friends go to a diffrent Scool you haven't heard of and they think Im the Coolest and Smartest and we go to parties and I don't have to tell you there Names for this to be True. pic.twitter.com/vTXm13DShu

— J.K. Rowling (@jk_rowling) 19 серпня 2018 р.

Раніше Джоан Роулінг запропонувала Стівену Кінгу пересилати усі твіти американського президента, оскільки Трамп заблокував письменника у Twitter. Згодом федеральний суд Манхеттену постановив, що Трамп не може блокувати своїх підписників у Twitter.

ms.detector.media