ms.detector.media
MediaSapiens
13.08.2018 12:28
На Ілона Маска подали до суду за твіт про приватизацію компанії Tesla
На Ілона Маска подали до суду за твіт про приватизацію компанії Tesla
Акціонери не оцінили наміри CEO компанії Tesla Ілона Маска викупити всі акції.

Як пише AIN з посиланням на Bloomberg, причиною позову до винахідника та самої Tesla став нещодавній твіт, в якому Маск заявив про своє бажання приватизувати компанію з ціною $420 за акцію. Зараз у нього лише 20 % акцій компанії.

Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.

— Elon Musk (@elonmusk) 7 серпня 2018 р.

Скарга полягає в тому, що Ілон Маск опублікував завідома хибну фінансову інформацію, в результаті чого постраждали «всі покупці цінних паперів Tesla». Після твіту керівника компанії ціна акцій зросла з $344 до $380, але потім знову впала.

«Заява Маска про те, що у нього є надійне фінансування, була навмисною і серйозно вплинула на ринок. Оскільки фінансування у Маска не було, він випустив на ринок неправдиву інформацію, яка вводить в оману, змусивши покупців акцій Tesla 7 серпня (після 12:48) купувати цінні папери за штучно завищеними цінами. Очевидно, постраждали всі покупці цінних паперів Tesla», — заявив акціонер компанії Калман Ісаакс.

Зараз справою займається Комісія США з цінних паперів і бірж. Вона перевіряє інформацію про «надійне фінансування» Маска. Крім того, проти компанії почали подавати позови й інші інвестори: на думку адвокатів, в них є причини скаржитися на Маска.

Раніше MediaSapiens писав, що цей допис Ілона Маска вже став мемом у Твіттері. Користувачі пишуть різні статуси, додаючи вкінці фразу «фінансування забезпечене».

ms.detector.media