ms.detector.media
MediaSapiens
static-nur.akamaized.net
09.08.2018 12:53
Момо — нова небезпечна гра у WhatsApp, яку порівнюють із «Синім китом»
Момо — нова небезпечна гра у WhatsApp, яку порівнюють із «Синім китом»
Серед підлітків набирає популярності гра Момо, що поширюється за допомогою WhatsАpp. Її звинувачують у самогубстві дівчинки у Аргентині.

Британське видання The Mirror називає Момо наступним «Синім китом» — грою, яка спровокувала десятки підліткових самогубств.

Поліція Аргентини розслідує нещодавнє самогубство 12-річної дівчини та пов’язує цей інцидент з Момо. Перед смертю вона записала відео на телефон. Правоохоронці кажуть, що отримали доступ до її смартфону. Вони вважають, що запис відео був одним із завдань Момо, які вели до самогубства.

Телефон Момо поширюється різними соціальними мережами, наприклад, у Твіттері. Після того, як телефон додано до контактів, за допомогою WhatsApp користувач із ніком Момо починає спілкування з підлітками.

Цей «куратор» надсилає завдання дітям і картинки, де зображене різного роду насильство. Коли підлітки відмовляються слідувати вказівкам цього користувача, він починає їм погрожувати.

Характерною рисою для Момо є аватарка, на якій зображене страшне обличчя. Це фотографія скульптури від Link Factory, яку створили для виставки 2016 року.  

У Мексиці вже почали інформаційну кампанію з роз’яснення небезпеки цієї гри. Відомство по боротьбі з кіберзлочинністю у Табаско каже: «Ризик цих завдань для молоді полягає в тому, що злочинці можуть використовувати це для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, переслідування, підсилення та генерування фізичних та психологічних розладів, таких як тривога, депресія та безсоння».

момо

 Джерело зображення: The Mirror

Як пише видання Tjournal, у Росії Момо навіть стала мемом, бо юзери почали висміювати «кураторів». Як видно із опублікованих скриншотів, інколи Момо починає свою бесіду із запитання «Ти хочеш померти?» або погроз.

MediaSapiens раніше писав, що небезпечна гра «Синій кит» масово поширювалась у «ВКонтакте». Влада Індії навіть тимчасово блокувала цю соціальну мережу.

ms.detector.media