ms.detector.media
MediaSapiens
BBC/Getty
08.08.2018 14:35
Facebook вибачилася за святкову анімацію в постах індонезійців, постраждалих від землетрусу
Facebook вибачилася за святкову анімацію в постах індонезійців, постраждалих від землетрусу
5 серпня на острові Ломбок в Індонезії трапився землетрус магнітудою 6,9, внаслідок якого загинули щонайменше 142 особи.

Жителі країни обговорювали стихійне лихо в Facebook, при цьому соцмережа прикрасила їхні дописи конфетті та повітряними кульками, пише BBC. В дописах часто використовувалося слово «selamat», яке має кілька значень — «вижити» або «привітання», залежно від контексту. Алгоритм соцмережі вирішив, що слово вживається саме в другому значенні й додав до постів святкову анімацію, хоча люди обмінювалися інформацією про те, хто постраждав чи не постраждав під час землетрусу.

“Congrats” in Indonesian is “selamat”. Selamat also means “to survive.”

After the 6.9 magnitude earthquake in Lombok, Facebook users wrote “I hope people will survive”. Then Facebook highlighted the word “selamat” and throw some balloons and confetti. pic.twitter.com/DEhYLqHWUz

— Herman Saksono (@hermansaksono) 6 серпня 2018 р.

Соціальна мережа вибачилася за недоречну анімацію й пояснила, що вона доступна в усьому світі й спрацьовує після ідентифікації певних слів. Наприклад, в англійській мові це слово «congratulations». Зараз Facebook вимкнула появу анімованих ефектів в Індонезії.  «Наші серця зараз з людьми, які постраждали від землетрусу», — йдеться у заяві компанії. За даними індонезійської влади, ще близько 200 людей отримали поранення та ще 156 тисяч залишилися без домівок через землетрус.

Раніше цього року компанії довелося вибачатися за недоречне опитування про секстинг з неповнолітніми. Користувачам пропонували відповісти на питання: «Якби ви могли встановлювати правила на Facebook, як би ви вчинили в такій ситуації: у приватних повідомленнях дорослий чоловік просить 14-річну дівчинку надіслати йому сексуальні фотографії». На опитування звернув увагу журналіст The Guardian Джонатан Хайнс, якого обурило таке питання.  

ms.detector.media