ms.detector.media
MediaSapiens
9news.com.au
07.08.2018 14:40
Завдяки Apple Watch австралієць виявив серйозні проблеми з серцем
Завдяки Apple Watch австралієць виявив серйозні проблеми з серцем
24-річний Адам Лав з Австралії дізнався про проблеми з серцем зі сповіщень програми про здоров'я свого смарт-годинника Apple Watch.

З'ясувалося, що його серце б'ється з частотою 120-130 ударів в хвилину, тобто вдвічі частіше, ніж у здорових людей, пише австралійський сайт 9news.

Уві сні ж частота його серцевих скорочень становила в середньому близько 130-140 ударів в хвилину. 

Дізнавшись про це, Адам Лав звернувся до лікарів. У нього виявили ​​рідкісну серцеву патологію: насичена киснем кров надходила в праве передсердя замість лівого.

Кардіохірург, професор Майкл Уїлсон пояснив, що через це кров марно циркулювала навколо легені хлопця і не виходила в іншу частину його тіла. Лікар зробив Адаму операцію за допомогою робота Da Vinci і крихітного розрізу.

Це скоротило термін одужання хлопця з 12 тижнів до трьох.

Цікаво, що Адам Лав вивчає в університеті робототехніку.

«Я не думаю, що тепер я буду жити без Apple Watch. Мені подобається його зручність, але також і той факт, що ґаджет просто знайшов щось медичне, про що я й гадки не мав, і це потенційно врятувало моє життя»,  зазначив він.

Нагадаємо, в Канаді ж нещодавно студентку оштрафували за те, що вона дивилася на свій смарт-годинник Apple на світлофорі. Штраф склав 310 доларів.

ms.detector.media