ms.detector.media
MediaSapiens
russia-insider.com
06.08.2018 14:39
Атаку «тролів» на президента Італії пов’язують з Росією
Атаку «тролів» на президента Італії пов’язують з Росією
Сьогодні директор італійської секретної служби виступатиме перед парламентським комітетом Італії щодо атаки «фабрики тролів» Росії на президента Італії.

Як пише Liga.net з посиланням на італійське інформаційне агентство ANSA, розслідуванням нападу на президента Серджіо Маттарелла у Твіттері займатимуться фахівці по боротьбі з тероризмом. Проте спочатку справу розслідуватиме прокуратура Риму.

Атака відбулася у ніч на 28 травня, коли пан Матарелла відмовився призначати євроскептика Паоло Савона міністром фінансів. За декілька хвилин у Твіттері зареєструвалися 400 нових профілів, які почали писати і поширювати тисячі повідомлень із вимогою відставки президента. Є гіпотеза, що ці профілі мали одне джерело — російське «Агентство інтернет-досліджень», відоме як «фабрика тролів».

Раніше прес-секретар Пентагону  Дана Уайт повідомляла, що після ракетного удару, який завдали США, Великобританія і Франція по військових об'єктах в Сирії, активність російських тролів в мережі виросла на 2 тис. відсотків.

Нещодавно MediaSapiens писав, що Фейсбук виявила нову кампанію з втручання у вибори 2018 року в США. Деякі техніки, які використовували видалені нещодавно аканути, були дуже схожі на ті, які використовувала російська «фабрика тролів».

ms.detector.media