ms.detector.media
MediaSapiens
Радіо Свобода
03.08.2018 16:16
Українські медіа передрукували коментар вигаданої активістки про загибель Віталія Олешка
Українські медіа передрукували коментар вигаданої активістки про загибель Віталія Олешка
Матеріал з коментарями активістки Марії Драгозової першим опублікувало видання «Апостроф».

Як звертає увагу журналіст Сергій Старушко, слідом за ним коментарі передрукували «Обозреватель», «24 канал», УНІАН та інші видання. В матеріалі давалося посилання на Facebook-сторінку активістки. В одному з перших же постів на сторінці профілю з іменем «Maria Dragozova» є коментарі, в яких інші користувачі викривають її, пишучи що це бот. Також Сергій Старушко виклав посилання на профіль, з якого було взяте фото, що використовується в профілі Марії Драгозової як аватарка. Судячи з інформації, вказаної у ньому, реальна власниця фото живе у Скоп'є, столиці Республіки Македонія.

«Невже в нашій професії вже настільки замилені очі в усих, що не можемо відрізнити реальну людину від вигаданого персонажу? Інтернет-тролі виходять на новий рівень» — пише журналіст.

Нагадаємо, активіст та ветеран АТО Віталій Олешко (позивний «Сармат») був застрелений 31 липня в Бердянську. Як повідомляє «Радіо Свобода», після повернення з війни він вів активну громадську діяльність та публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

Раніше українські медіа поширили фейк про продавчиню в Росії, яка буцімто продавала іноземним вболівальникам під час Чемпіонату світу з футболу проколоті презервативи.для покращення генофонду. Зокрема новину передрукували УНІАН, «Сегодня», «Styler», «Факты», «Комментарии», «Главком». 

ms.detector.media