ms.detector.media
MediaSapiens
change.org
26.07.2018 16:45
160 тисяч людей виступили проти серіалу Netflix, де знущаються зі школярки з надмірною вагою
160 тисяч людей виступили проти серіалу Netflix, де знущаються зі школярки з надмірною вагою
Петиція проти нового комедійного серіалу «Ненажера» (Insatiable) від Netflix набрала більше 160 тисяч підписів. Стрічку звинувачують у нетерпимості до людей із надмірною вагою.

Як пише The Guardian, головну роль у серіалі має Деббі Райан (Debby Ryan). Вона зіграла школярку з надмірно вагою, яка зазнає трансформації та помститься тим, хто цькував її за зовнішній вигляд.

У трейлері до серіалу Райан ображають її однокласники. Одного разу її б’ють в обличчя та ламають щелепу. Через це вона припиняє їсти, худне і стає популярною серед однолітків.  

Петиція, яка була розміщена на веб-сайті "Change.org", стверджує, що шоу пропагує «не тільки токсичність культури харчування, але і об'єктивацію жіночого тіла».

«Токсичність цих ідей значно більше, ніж цей конкретний серіал, — написала авторка петиції Флоренс Джівен (Florence Given). — Це не поодинокий кейс, а частина набагато більшої проблеми, з якою, я впевнена, стикалася кожна жінка у своєму житті: перебувати у певних рамках, щоб оцінити вартість свого тіла, щоб бути бажаними предметами для чоловічого погляду. Саме це і пропагує такий серіал».

Вона переконана, що серіал має бути скасований, оскільки збитки для компанії будуть не настільки великими, як шкода юним дівчатам.

Дана Сучоу (Dana Suchow), засновниця проекту #MyBodyStory (історія мого тіла), опублікувала сім причин, чому показ має бути скасований. Наприклад, «товстофобією» вона називає те, що стрічка показує впевненими у собі та сильними лише худих підлітків.

Творці серіалу захистили його у Твіттері. Лорен Гуссіс (Lauren Gussis) заявила, що стрічка ґрунтується на її власному досвіді. «Ми не ганьбимо Патті [героїню серіалу]. Ми звертаємось (через комедію) до шкоди, яку може завдати нетерпимість до таких людей», — додала Алісса Мілано (Alyssa Milano), яка з'являється в серіалі.

Авторка петиції у відповідь сказала, що визнає комедію способом справитися з цими стресами, проте не вважає доречним трансляцію таких стереотипів на масову аудиторію: «Не кожна жінка з зайвою вагою може над цим посміятись, тому що вони стикаються з цькуваннями кожного дня».

Netflix ще не прокоментував кампанію та планує випустити серіал 10 серпня.

Раніше MediaSapiens писав, що компанія Netflix розпочинає випуск коміксів.

ms.detector.media