ms.detector.media
MediaSapiens
Cnet
26.07.2018 14:20
Британці створили набір, який вчить дітей програмуванню за мотивами Гаррі Поттера (спойлер: у ньому є чарівна паличка!)
Британці створили набір, який вчить дітей програмуванню за мотивами Гаррі Поттера (спойлер: у ньому є чарівна паличка!)
Британська компанія Kano, яка займається виготовленням навчальних програм та ігор, створила новий набір за мотивами всесвіту Гаррі Поттера під назвою Harry Potter Kano Coding Kit.

До нього входить спеціальне програмне забезпечення та набір деталей, з яких потрібно самостійно зібрати чарівну паличку. В ній є вбудовані гіроскоп, акселерометр і магнітометр, які дозволяють програмі відстежувати її рухи в просторі. Таким чином програма розуміє команди, які за допомогою палички подає гравець. Паличка під’єднується по Bluetooth до комп’ютера чи до мобільного пристрою з iOS або Android.

В програмі є близько 70 різних завдань, які пояснюють дітям основи програмування. Гру можна перемкнути й в більш складний режим, в якому завдання відображаються в інтерфейсі JavaScript. Тим не менш, усі завдання в грі пов’язані з сюжетом серії книг про чарівника Гаррі Поттера.

 Розробники гри почнуть продавати її восени за ціною $99,99. Вони сподіваються, що гра допоможе людям краще розуміти як працює техніка, яка їх оточує.

Нещодавно MediaSapiens писав про три дитячі книжки про програмування — Лінди Люкас «Пригоди у Країні програмування», Джейсона Бріґґса «PYTHON для дітей. Веселий вступ до програмування» та Ніка Морґана «JavaScript для дітей».

Також кілька років тому компанія Google запустила платформу Project Bloks, яка теж вчить дітей програмуванню. В компанії є ще кілька онлайн-курсів з основ програмування на Android та основ JavaScript.

ms.detector.media