ms.detector.media
MediaSapiens
thetimes.co.uk
25.07.2018 13:16
Вперше в історії цифрові прибутки медіакомпанії Guardian перевищили доходи від друку
Вперше в історії цифрові прибутки медіакомпанії Guardian перевищили доходи від друку
Guardian Media Group, материнська компанія британських видань The Guardian та The Observer, вперше отримала більше грошей від онлайн-версій медіа, ніж від друкованих.

Як пише саме The Guardian, за минулий рік цифрові доходи медіакомпанії зросли на 15 %, а прибутки від друкованих видань та бізнес-подій зменшилися на 10 %. Так доходи від читацьких внесків та реклами в інтернеті склали 108,6 млн фунтів стерлінгів, а від друку та подій – 107,5 млн.

У GMG нарахувала 570 тис. прихильників, які регулярно надають виданням фінансову підтримку. Крім того, річний звіт компанії показує, що веб-сайт The Guardian читають в середньому 155 мільйонів користувачів. Це на 15 мільйонів більше, ніж минулого року. Збільшилась і кількість постійних читачів, а не лише тих, хто приходить із соціальних мереж чи завдяки вірусному контенту.

Компанія пройшла також кілька етапів звільнень працівників, що зменшило витрати по цій статті на 10 млн фунтів. Як каже генеральний директор компанії GMG Девід Пемсель (David Pemsel), до таких дій вдалися, щоб забезпечити бізнесу стабільність.

Зараз тираж газети The Guardian – більше 138 тис. на день. «Структура нашого бізнесу та довгострокове фінансове прогнозування дозволяє нам зберігати друк, поки його цінуватимуть читачі», — заявив він.

Пемсель каже, що йому радили ставити paywall (обмежена кількість безкоштовного контенту. – MS), як тільки він приступив до розвитку онлайн-версій видання, проте завдяки внескам від читачів The Guardian цього вдалося уникнути. Важливим аспектом став розвиток версій Guardian для Астралії та США.

Зараз компанія більше фокусується на 10 млн постійних читачах, аніж на тому, щоб збільшувати трафік через Facebook чи Apple News.

«Ми були дев'ятою найбільшою газетою у Великобританії, а стали третім виданням у світі, — каже Девід Пемсель. — Ми покінчуємо з тим, щоб намагатися збільшити аудиторію за будь-яку ціну і святкувати її постійне збільшення. Така погоня за охопленням небезпечна, бо ви втрачаєте розуміння того, що це перш за все особистості. Тепер ми сконцентруємося на наших постійних читачах».

Раніше MediaSapiens писав, що помічник редактора з технологій газети The Guardian Семюель Гібс протестував новий додаток Screen Time від Apple, покликаний сприяти усвідомленому перебуванню в онлайні. Так він дізнався, що перевіряє айфон кожні 7 хвилин і чує «фантомні сповіщення».

ms.detector.media