ms.detector.media
MediaSapiens
Variety
24.07.2018 16:00
Власник таблоїда New York Daily News вирішив скоротити половину редакції
Власник таблоїда New York Daily News вирішив скоротити половину редакції
Компанія Tronc Inc., якій належить найстаріший американський таблоїд New York Daily News, повідомила про скорочення редакції на 50%.

Під нього потрапив і головний редактор видання Джим Річ (Jim Rich). Як пише The New York Times, працівники таблоїда отрамили лист про скорочення вчора. У ньому йдеться про те, що журналісти, які залишаться працювати в New York Daily News, зосередяться на термінових новинах, в тому числі на темах боротьби зі злочинністю, діяльності судів і обов'язки держави.

«Газета була ключовим виданням для Нью-Йорку починаючи з минулого століття. Вона виграла 11 Пулітцерівських премій, у тому числі в минулому році за розслідування з ProPublica про зловживання правилами виселення в Нью-Йорку» — зазначає NYT.  

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо (Andrew M. Cuomo) закликав Tronc Inc. переглянути своє рішення, оскільки про нього не попередили місцеву владу й не обговорили можливі варіанти підтримки газети. «Проте не можна забувати про іміджеві втрати, про втрати важливих суспільних інститутів і роботи для людей. Я сподіваюся, що Tronc переглянуть своє рішення. Штат Нью-Йорк готовий прийти на допомогу», - прокоментував губернатор.

Доходи та тираж газети падали багато років поспіль. За період з 2014 року по 2016 доходи таблоїда знизилися на 22%. New York Daily News почала скорочувати свій штат вже тоді. Tronc Inc. відмовилася назвати точну кількість робочих місць, які вона скоротить зараз.

Нагадаємо, Tronc Inc. купила New York Daily News в минулому році за 1 долар. Компанії також належать Chicago Tribune, The Baltimore Sun та Orlando Sentinel.

ms.detector.media