ms.detector.media
MediaSapiens
YouTube
18.07.2018 10:55
ГО «Детектор медіа» провела тренінг для медійників Луганської та Донецької областей
ГО «Детектор медіа» провела тренінг для медійників Луганської та Донецької областей
22-24 червня в Києві пройшов тренінг для редакторів та журналістів з Луганської і Донецької областей.

Тренінг був організований в рамках проекту «Посилення голосів незалежних медіа на сході України», який впроваджується ГО «Детектор медіа» за підтримки Міжнародного вишеградського фонду (InternationalVisegradFund) та Уряду Нідерландів (GovernmentoftheNetherlands). На нього приїхали 28 редакторів і журналістів зі ЗМІ сходу України та 13 спікерів з України, Чехії й Данії. Тренінг тривав три дні й за цей час учасники обговорили реформи, які відбуваються в країні, протидію дезінформації, роботу в галузі SMM/SEO, журналістську етику, створення мультимедійного контенту та налагодження медіапартнерства.

У перший день тренінгу також було презентовано дослідження медіаспоживанння мешканцями сходу України. Журналісти та редактори отримали детальні практичні рекомендації до підготовки матеріалів, вироблені з урахуванням результатів цього дослідження.

На практичній частині тренінгу учасників вчили як стати ближчим до аудиторії за допомогою CEO та SMM, як використовувати аналітичні дані про аудиторію для планування та підготовки цифрового контенту й як можна «перепакувати» один і той же матеріал для різних соцмереж та платформ. Журналісти відвідали й презентацію про конструктивну журналістику, яка робить важливий акцент на локальних новинах та інтересах вразливих спільнот, наприклад, таких, як мешканці сходу України.

Проект «Посилення голосів незалежних медіа на сході України» розпочався у березні 2017 року й триватиме до серпня 2018 року. Окрім проведення тренінгів, він також передбачає й консультаційні сесії, стажування в ЗМІ Києва та підготовку навчальних матеріалів для журналістів.

Більше матеріалів з тренінгу про останні тренди у цифровому контенті та про конструктивну журнаілстику читайте тут і тут.

ms.detector.media