ms.detector.media
MediaSapiens
WhatsApp
02.07.2018 17:55
WhatsApp мріє стати медіаплатформою? Месенджер випустив оновлення, яке перетворює групи на окремі канали
WhatsApp мріє стати медіаплатформою? Месенджер випустив оновлення, яке перетворює групи на окремі канали
В месенджері WhatsApp з’явилися нові функції, які фактично можуть перетворити груповий чат на окремий канал для поширення публікацій.

Останнє оновлення WhatsApp дало адміністраторам груп нові можливості, зокрема обмежити публікацію в ній нових повідомлень. Тобто, адміністратор зможе робити в ній нові дописи, але інші учасники матимуть змогу лише їх читати. Таким чином групи у WhatsApp зможуть функціонувати як окремі канали для поширення інформації. Примітно, що за схожим принципом працює й Telegram.

В офіційному повідомленні WhatsApp йдеться про те, що у першу чергу оновлення націлене на спільноти, яким важливо впорядковано й без зайвого хаосу отримувати необхідну інформацію чи оголошення, наприклад, батьків, вчителів, учнів тощо.

Увімкнути нові налаштування можна через меню «Дані групи», вказавши, що надсилати повідомлення у ній відтепер зможуть тільки адміністратори.  

 

«Хороший художник запозичує, а великий художник краде», - жартує з цього приводу видання Tech Crunch. На його думку, даючи можливість перетворювати групові чати на окремі канали, WhatsApp хоче розширити застосування месенджера на нову аудиторію. Хоча в групах все ж залишається один стримуючий фактор: для того, аби додатися в публічну групу, потрібно вказати свій номер телефону. Месенджер пробував обійти цю проблему, запровадивши систему нікнеймів.

Зараз аудиторія WhatsApp налічує 1,5 мільярда активних користувачів, понад 200 мільйонів з яких знаходяться в Індії. Це один із найбільш популярних у світі месенджерів. Водночас аудиторія Telegram, функціонал якого спробував перекопіювати WhatsApp, становить 200 мільйонів активних користувачів по всьому світу.

 

Дані: звіт Digital in 2018.  

Нагадаємо, що кілька місяців тому один із засновників WhatsApp Ян Кум пішов з компанії. Інший співзасновник WhatsApp Брайан Ектон (Brian Acton) пішов з компанії в 2017 році. Нещодавно Ектон пожертвував $ 50 мільйонів на розвиток месенджера Signal - це один з перших месенджерів, який почав використовувати наскрізне шифрування.

Більше про останні цифрові тренди читайте тут.

ms.detector.media