ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook / Reunite an immigrant parent with their child
22.06.2018 12:00
Фото заплаканої дівчинки допомогло зібрати $ 18 мільйонів пожертвувань
Фото заплаканої дівчинки допомогло зібрати $ 18 мільйонів пожертвувань
Фотографія, зроблена на кордоні Мексики та США фотографом Джоном Муром (John Moore), допомогла зібрати понад $ 18 мільйонів пожертвувань на підтримку мігрантів.

Окрім того, вона викликала хвилю обурення з боку правозахисних організацій та активістів, що зрештою змусило президента Дональда Трампа скасувати  указ, згідно з яким батьків та дітей, які намагалися нелегально перетнути кордон США, розлучали, а дітей передавали американським органам опіки.

Фотографія заплаканої дівчинки розчулила й Шарлотту та Дейва Віллерів, які запустили у Facebook благодійний збір коштів. Вони поставили за ціль зібрати $1500 й потім передати їх некомерційній організації, що займається допомогою сім'ям мігрантів, яких розлучили на кордоні. Але їм вдалося зібрати набагато більше грошей - зараз на сторінці кампанії вже більше 18 мільйонів доларів пожертвувань. Цю суму вдалося зібрати всього за шість днів. В подружжя Віллерів також є маленька донька й вони пояснили, що коли дивляться на такі знімки з чужими дітьми, то мимоволі бачать в них своїх дітей.  Знімок Джона Мура вони використали як ілюстрацію до кампанії зі збору грошей.

Нагадаємо, фотограф Джон Мур зробив цей знімок неподалік міста Мак-Аллен під час патрулювання прикордонників США й він дуже швидко став вірусним. Журнал Time використав її для колажу на обкладинці, критикуючи таким чином міграційну політику Дональда Трампа.

ms.detector.media