ms.detector.media
MediaSapiens
bbc.com
21.06.2018 16:43
Фото дівчинки в сльозах стало символом нової міграційної політики США
Фото дівчинки в сльозах стало символом нової міграційної політики США
Світлина фотожурналіста Getty Images Джона Мура, на якій дитина плаче на кордоні США та Мексики, облетіла весь світ.

Як пише BBC, зображення, яке журналіст зробив неподалік міста Мак-Аллен під час патрулювання прикордонників США, стало символом болю дітей мігрантів та їхніх батьків. На знімку кореспондента дівчинка плаче, поки її маму оглядає патруль.

«Мені довелося зупинитись і перевести подих, — зізнається Мур. — Я журналіст, але й батько також, у мене є маленькі діти. Я знаю, що в такому віці дітки страждають від страху перед розлукою».

girl-cry

Фото: GETTY IMAGES

Ця сцена розчулила Мура, попри те, що він вже 10 років працює на кордоні США з Мексикою. Він знав, що дівчинку заберуть у матері через нову міграційну політику, що набула чинності в США. Тепер нелегальних мігрантів саджають  до тюрми, аби пред'явити обвинувачення і судити. А їхніх дітей відправляють до спеціальних таборів.

Фотографії дитини стали гарною ілюстрацією для критики адміністрації Трампа, яка впроваджує політику розлучення сімей мігрантів на американсько-мексиканському кордоні. Ці світлини використав також журнал Time для нової обкладинки.

time-cover

Зображення: Facebook

Журналіст каже, що бачив того ж дня, як інших мігрантів переслідували з собаками та гелікоптерами. Після ночі патрулювання дівчинку з фотографій Джон Мур більше не зустрічав.

Раніше MediaSapiens писав, що у фотоконкурсі World Press Photo перемогла світлина протестувальника у вогні

ms.detector.media