ms.detector.media
MediaSapiens
klear.com
20.06.2018 14:00
Лайфхак дня: як подивитись свою активність в Instagram
Лайфхак дня: як подивитись свою активність в Instagram
Вам цікаво, хто дивиться й «лайкає» ваш Instagram-акаунт? Є кілька способів як отримати цю статистику.

Соціальна мережа Instagram на сьогодні є однією з найбільш популярних у світі. За даними аналітичної платформи Sensor Tower, Instagram входить у топ-5 найбільш популярних неігрових додатків. У минулому році щомісячна аудиторія додатку перейшла позначку в 700 млн активних користувачів.

Не зважаючи на те, що в Instagram стає все більше і більше реклами, мережа популярна серед молоді та підлітків, а маркетологи вважають її дуже ефективною з точки зору залучення аудиторії.

Перш за все, якщо у вас бізнес-акаунт, то для перегляду активності можна скористатися вбудованим інструментом Instagram. Соцмережа у своєму блозі пропонує розділ з дописами, в яких пояснюється які дані можна подивитись за допомогою цього інструменту та як взагалі ним користуватися. Перейти в Instagram Insights можна клацнувши на значок статистики у правому верхньому куті екрана у бізнес-профілі.

 

Вбудована статистика Instagram Insights.

Що робити, якщо у вас не бізнес-профіль, але подивитись активність своєї сторінки хочеться? Для цього є низка сторонніх аналітичних інструментів. Наприклад, Socialbakers дозволяє безкоштовно отримати звіт по активності в Instagram та порівняти її зі сторінками-конкурентами або залогуватися через свій акаунт й отримати статистику лише для однієї сторінки. З мінусів - інструмент попросить відповісти на кілька запитань про вас та ваш акаунт, з плюсів - ви дізнаєтесь, за якими хештегами вас знаходять, які пости дають найбільше охоплення та які користувачі найактивніше взаємодіють з сторінкою.

На Iconosquare можна отримати безкоштовну статистику, побудовану на останніх 30 публікаціях. Набір безкоштовних аналітичних інструментів пропонує також Klear - пошук лідерів думок в Instagram, Twitter, YouTube, за геолокацією, відстеження хештегів, спонсорованих постів тощо. Для цих інструментів потрібно здійснити вхід через свій профіль. Подібних сервісів для аналітики чимало й переважна більшість з них пропонують безкоштовні тестові періоди на 14-30 днів, тож запропонованими опціями можна не обмежуватися.

Цікаво, що мережа Instagram планує невдовзі дозволити користувачам завантажити копію усіх їхніх даних. Для порівняння, у Facebook є окрема функція, за допомогою якої можна завантажити архів з усіма даними. Так, за допомогою неї користувачі дізналися, що соцмережа збирала дані про дзвінки та SMS з Android-пристроїв.

Раніше MediaSapiens писав про те, як видалити всі свої пошукові запити в Google та як обнулити рекламний ідентифікатор Google на смартфоні.

ms.detector.media