ms.detector.media
MediaSapiens
ekathimerini.com
15.06.2018 16:42
У Греції заарештували журналіста за заклик розстріляти керівників держави
У Греції заарештували журналіста за заклик розстріляти керівників держави
Поліція Греції заарештувала журналіста Стефаноса Хіоса за статтю із закликами розстріляти президента, прем'єр-міністра і міністра закордонних справ країни через ухвалену ними угоду щодо зміни назви Македонії.

Як повідомило видання Еkathimerini, 13 червня газета Makeleio опублікувала на першій шпальті статтю пана Хіоса із закликами розстріляти лідерів Греції. На фото до публікації були зображені нібито застрелені президент  Прокопіс Павлопулос, прем'єр-міністр Алексіс Ципрас і глава МЗС Нікос Коціас. Фотографія вийшла з підписом: «Розстрільний загін з кулями для їхніх голів».

Стефанос Хіоса заарештували біля редакції  Makeleio. Журналіст і раніше привертав увагу правоохоронних органів жорсткими висловлюваннями і образливими заголовками.

Як повідомляє «Європейська правда», прокурор порушив кримінальну справу за статтями «образа президента республіки», «підбурювання до вчинення кримінального злочину» та іншими.

Як відомо, суперечка щодо назви Македонії триває з 1991 року, коли колишня югославська республіка здобула незалежність. Через це тривалий час блокувався вступ Македонії до ЄС і НАТО.

Нещодавно Афіни та Скоп'є домовилися про те, що Македонія буде перейменована на Республіку Північна Македонія. Проте опозиція Греції ініціювала вотум недовіри уряду через незгоду з назвою Македонії – там вважають, що слова «Македонія» взагалі не має бути в назві цієї держави.

Нагадаємо, минулого тижня двох південнокорейських журналістів заарештували за вторгнення в дім посла КНДР у Сінгапурі.

ms.detector.media