ms.detector.media
MediaSapiens
New York Post
11.06.2018 15:27
Esquire найняв журналіста, якого звільнили з The New Yorker через звинувачення в домаганнях
Esquire найняв журналіста, якого звільнили з The New Yorker через звинувачення в домаганнях
Журнал Esquire найняв Райана Ліццу (Ryan Lizza) на посаду головного політичного кореспондента.

Про нове призначення повідомив головний редактор Esquire Джей Філден (Jay Fielden), пише The Wrap. До цього журналіста звільнили з The New Yorker через секс-скандал, деталі якого видання вирішило не розголошувати.

«The New Yorker дізнався про неналежну, на нашу думку, сексуальну поведінку Райана Ліцци. Ми розглянули це питання, і, як наслідок, розірвали зв'язки з ним. Через запит щодо конфіденційності, ми більше не коментуватимо цю тему», - йшлося в офіційному повідомленні видання.

Менш ніж через 4 години після цього оголошення він втратив втратив роботу на каналі CNN та викладацьку позицію в Джорджтаунському університеті. Сам журналіст заявив, що стурбований тим, що видання охарактеризувало «шанобливі стосунки з жінкою, з якою я зустрічався, як щось неналежне». Згодом канал CNN  відновив співпрацю з Ліццою.

Як вказує The Wrap, не зважаючи на минулий скандал, у журналіста залишаєтсья багато зв’язків у політичних колах й він створив для The New Yorker багато визначних матеріалів. Наприклад, його лонгрід про колишнього директора з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі став третім найбільш читаним матеріалом на сайті в 2017 році.

У своєму твіті про нове призначення редактор Esquire Джей Філден не згадував про скандал, з яким пов’язаний Райан Ліцца.

Активна дискусія про сексуальні домагання в кіноіндустрії та шоу-бізнесі почалася після розслідування щодо американського продюсера Гарві Вайнштейна, який десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні.  Тоді ж були започатковані знамениті рухи #MeToo (Я також) та Time's Up.

ms.detector.media