ms.detector.media
MediaSapiens
pixabay.com
06.06.2018 10:47
У Канаді присудили штраф за відволікання на Apple Watch за кермом
У Канаді присудили штраф за відволікання на Apple Watch за кермом
Канадську студентку Вікторію Емброуз оштрафували за те, що вона дивилася на свій смарт-годинник Apple, коли очікувала на зелене світло за кермом.

Як повідомляє ВВС, інцидент відбувся в Онтаріо й штраф склав 310 доларів.

Повідомлення про порушення пані Емброуз отримала у квітні після того, як офіцер поліції помітив її на перехресті в студмістечку.

У суді правоохоронець розповів, що водійка не зрушила з місця, коли загорілося зелене світло, бо її увага була прикута до годинника. Вона поїхала лиш після того, як поліцейський подав світловий сигнал.

Вікторію Емброуз зупинили і виписали штраф.

Вона не заперечувала, що дивилася на годинник, але, за її словами, відволіклася лиш тому, що хотіла подвитися, котра година, а для цього пристрою треба торкнутися пальцем двічі,.

Однак суддя відхилив її пояснення, сказавши, що смарт-годинники відволікають так само, як і мобільні телефони.

Це вже не перший випадок штрафу через смарт-годинник. У 2015 за використання Apple Watch під час кермування покарали чоловіка у канадському Квебеку.

Як повідомляє ВВС, у Британії також наполягають, що смарт-годинники входять до переліку гаджетів, які відволікають водіїв за кермом.

Нагадаємо, компанія Apple випустила першу модель «розумного годинника» Apple Watch наприкінці 2015 року. 

Того ж року американська газета The New York Times розробила нову форму подачі інформації, щоби читачі могли за лічені секунди дізнатися новини зі своїх пристроїв Apple Watch.

ms.detector.media