ms.detector.media
MediaSapiens
pixabay.com
05.06.2018 18:28
Швейцарія вивчає можливість врахування даних з соцмереж при наданні притулку
Швейцарія вивчає можливість врахування даних з соцмереж при наданні притулку
Швейцарська влада вивчає можливість врахування даних охочих отримати політичний притулок з їхніх сторінок у Facebook, Twitter та інших соціальних мережах.

Про це повідомляє видання The Local.

«Подробиці, які охочі охочі отримати притулок публікують в соціальних мережах, можуть допомогти зробити висновки, що мають важливе значення в процесі його надання. Це, наприклад, інформація про сімейні стосунки», —заявив представник Державного секретаріату з міграції (SEM).

У секретаріаті вже створили робочу групу для вивчення умов та способів, як дані з соціальних медіа можуть бути використані при розгляді заявок на надання притулку.

Заява міграційної влади Швейцарії з'явилася після випадку буцімто нігерійським біженцем, який подав прохання про надання притулку в Швейцарії в 2016 році.

Під час слухання чоловік, у якого не було дійсних посвідчень особи, заявив, що його переслідують в рідній країні. Однак він зробив суперечливі заяви щодо свого минулого.

Пізніше з'ясувалося, що чоловік приїхав до Швейцарії не з Нігерії, а з Іспанії. Фотографії, опубліковані його дружиною у Facebook, свідчили про те, що він жив на Майорці під іншим ім'ям і володів там бізнесом.

Імміграційна влада відхилила заявку на надання притулку. Чоловік подав апеляцію через те, що співробітники SEM використовували інформацію з Facebook. Проте її також було відхилено.

Поточний закон про надання притулку в Швейцарії лише передбачає, що органи влади можуть здійснювати роз'яснення стосовно особи, яка хоче отримати притулок. Для того, щоб дізнатися більше про мешканців Еритреї, які просять притулку, часто залучають лінгвістів. 

Нагадаємо, суд у Берліні постановив, що Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності, вимагаючи від користувачів вказувати справжні імена та відкриваючи інформацію про юзерів за замовчуванням.

ms.detector.media