ms.detector.media
MediaSapiens
ANSA/QUOTIDIANO LIBERTA
05.06.2018 17:20
Італійські ЗМІ та соцмережі обурило селфі з місця, де людина потрапила під потяг
Італійські ЗМІ та соцмережі обурило селфі з місця, де людина потрапила під потяг
В італійських ЗМІ та соцмережах викникла активна дискусія щодо селфі, яке чоловік зробив поблизу місця, де жінка потрапила під потяг.

Як повідомляє ВВС, трагічний випадок стався на півночі Італії в м.П'яченца 26 травня.

На однойменній станції канадійка потрапила під потяг і отримала тяжкі травми. Рятувальники прийшли надати їй допомогу. Саме цей момент зняв на смарфтон молодий чоловік, який стояв на платформі. 

Поліція зупинила автора селфі і примусила видалити фото. Проте журналіст Джорджіо Ламбрі, який прибув на місце події, встиг зняти те, як молодий чоловік робить селфі. Пан Ламбрі вважає, що люди «остаточно втрачають почуття етики». 

Юнак, який зробив селфі, не визнає, що вчинив злочин. Триває розслідування.

Фото того, як молодий чоловік робить селфі на фоні жертви аварії, з'явилося на перших сторінках у багатьох італійських виданнях і поширилося у соцмережах.

Газета Corriere della Sera повідомила, що хлопець, ймовірно, робив знак «V» однією рукою, а іншою тримав телефон. У коментарі видання La Stampa йшлося про «рак, який роз'їдає інтернет». Молодий чоловік, який зробив селфі, був не поганою людиною, стверджує авторка Антонелла Боралеві. Але натомість він вимкнув свою душу та особистість і став «бездушним роботом інтернету». Радіоведучий Нікола Савіно розповів слухачам, що людська раса «мчить до вимирання». 

Журналіст Джорджіо Ламбрі, який зробив фото, що спровокувало скандал, написав до газети Liberta матеріал із заголовком «Варварство, якого ви не очікували: селфі на фоні трагедії».

Він також проінформував владу про те, що сталося, і особу юнака встановили. Нез'ясованими залишаються обставини трагедії: як молода жінка з Канади потрапила під поїзд. Припускають, що стався збій у системі відкривання дверей і вона випала з вагона, або ж намагалася встигнути на потяг, який залишав станцію. У лікарні канадійці ампутували ногу.

Нагадаємо, цього року в Канаді поліція розкрила вбивство завдяки селфі, опублікованому в Facebook.

Також MediaSapiens розповідав, що китайську журналістку звільнили після того, як вона виклала в соцмережі фотографію себе на місці дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої 18 людей загинули.

ms.detector.media