ms.detector.media
MediaSapiens
05.06.2018 13:44
СБУ заявляє, що заблокувала кібератаку на дипвідомство країни-члена НАТО
СБУ заявляє, що заблокувала кібератаку на дипвідомство країни-члена НАТО
Служба безпеки України повідомила, що її співробітники заблокували кібератаку на дипломатичне відомство однієї з країн-членів Північно-атлантичного альянсу.

Спроба такої атаки відбувалася через несанкціоноване використання інформаційних ресурсів Міністерства охорони здоров'я України, повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці задокументували факт порушення правил захисту інформації та експлуатації автоматизованих систем посадовцями одного з державних підприємств МОЗ України.

Вказані порушення призвели до того, що зловмисники отримали незаконний доступ до інформаційно-телекомунікаційних систем держустанови. У подальшому хакери спробували скористатися вказаним зламом для проведення кібератак на іноземне представництво.

За результатами перевірки керівництво МОЗ України звільнило генерального директора вказаного держпідприємства. Наразі йому оголошено про підозру в скоєнні злочину.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 363 Кримінального кодексу України (Порушення правил експлуатації автоматизованих електронно-обчислювальних систем) триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у квітні Національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC), американське ФБР та Міністерство національної безпеки США (DHS) випустили спільне сповіщення про шкідливу інтернет-діяльність, яку провадить уряд Росії. У ній вони попереджають про широкомасштабну кампанію з кібератак та кібершпіонажу, головними цілями якої є державні та приватні організації, які водночас мають критично важливе значення для інфраструктури.

Крім того Федеральний уряд Австралії заявив про причетність Росії до низки кібератак проти сотень австралійських компаній, які відбулися торік.

ms.detector.media